Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Seminar civic crowdfunding

17 maart 2016 van 14:00 tot 17:00

Gratis

Gemeenten zitten vaak in de spagaat tussen inwonersparticipatie, maatschappelijke activatie en teruglopende budgetten. Crowdfunding lijkt dan een handige oplossing. Inwoners nemen immers zelf het initiatief om hun eigen projecten te financieren. Maar hoe zorg je er voor dat je deze projecten succesvol kunt crowdfunden? Is crowdfunding alleen wel de oplossing?

Een lokaal, breed gedragen, crowdfunding platform is een goed begin. Maar als je echt impact wil maken komt er veel meer bij kijken. Hoe kun je dit als gemeente nou goed faciliteren? Wat zijn dan de voordelen voor de gemeente, de stad en haar inwoners?

Tijdens ons seminar op donderdag 17 maart a.s. legt Emile Timmers, crowdfundingcoach van Cityfunding het uit.

Voor wie?

Medewerkers van gemeenten die sociale cohesie en burgerparticipatie willen stimuleren. Leden van organisaties die werken aan innovaties en positieve ontwikkelingen binnen steden.

Resultaat

  • Ontdek wat civic crowdfunding kan betekenen voor de gemeente en haar burgers.
  • Kom er achter of crowdfunding past in het beleid van de gemeente.
  • Hoe kan de gemeente crowdfunding stimuleren?
  • Succesfactoren van civic crowdfunding.
  • Crowdfunding is meer dan alleen geld!
  • Volledig verzorgde middag met afsluitend een borrel.

Programma

Een interactief programma met voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Je maakt kennis met de verschillende crowdfunding vormen en je kunt direct een inschatting maken hoe  civic crowdfunding past in jouw gemeente en haar doelstellingen.

We laten je zien hoe de gemeente een succesvol civic crowdfunding beleid vormgeeft en wat er komt kijken bij een succesvolle strategie.

Cityfunding training
opleidingssessie Cityfunding coaches bij gemeente Breda

Onze trainers

Onze crowdfunding coaches, Emile en Martijn, hebben tientallen initiatieven ondersteund bij het voeren van een crowdfunding campagne. Daarnaast hebben ze ervaring met het starten en beheren van verschillende (gemeentelijke) crowdfunding platforms. Emile en Martijn geven regelmatig lezingen, trainingen en workshops over crowdfunding. Ze hebben ook al een tiental Cityfunding coaches opgeleid binnen gemeenten.

Emile Timmers   martijn
crowdfunding coaches Emile en Martijn

Locatie, tijdstip & kosten

Het seminar vindt plaats op donderdag 17 maart in Zoetermeer. We starten om 14:00 uur en om 17:00 uur sluiten we in de bar af met een hapje en een drankje. Aan het eind van deze dag ga je naar huis met een concept plan van aanpak.

Inschrijven


Gegevens

Datum:
17 maart 2016
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Panteia
Bredewater 26
Zoetermeer, 2715 CA
+ Google Maps
Telefoon:
0793633500

Organisator

Cityfunding
Telefoon:
0793633500
E-mail:
info@cityfunding.nl
Website:
www.cityfunding.nl